Vad hör inte till sommaren mer än doften av grill. Detta är en av de dofter som vi förknippar mest med sommaren. Nu under vintern är det inte riktigt grillsäsong för alla ”vanliga” människor, men grillnördarna står ute i snön och grillar som om det vore sommar. Grillsäsongen har ett tag kvar innan den tar fart igen och det kan vara läge att börja titta på en grill i god tid.

På grillat.se finns ett stort utbud av olika typer av grillar, oavsett vilken nivå du ligger på. Att välja en grill är inte det enklaste, men här nedan kommer en kort liten guide som ger dig en grund i de olika typerna av grill.

Den klassiska kolgrillen

Den klassiska kolgrillen är den mest populära typen av grill då den är relativt billig och ger en otroligt god smak till det grillade. En kolgrill kräver dock lite teknik och kunskap för att få ett så bra resultat som möjligt. Det är svårare att få en jämn temperatur på en kolgrill än vad det är jämfört med en gasolgrill, men detta gör kolgrillen upp för med den extra kolgrill-smaken den tillför.

Den smidiga gasolgrillen

Gasolgrillar är enklare att använda än kolgrillen, men den tillför inte samma smak till det grillade. Gasolgrillen ligger högre i pris än kolgrillarna, men är mycket lättare att göra rent och kan hålla en jämnare temperatur. Gasolgrillen är inte heller lika mobil som en kolgrill som du i vissa fall kan ta med dig och grilla någon annanstans än hemma. Detta beror lite på storleken såklart.

Elgrillen

Elgrillar är enkla att använda, men grillsmaken blir inte på samma nivå som de ovanstående grilltyperna. Elgrillar är ofta den enda tillåtna grilltypen på balkonger, vilket gör den väldigt attraktiv till de som bor i lägenhet. Elgrillen kan vara svår att ta med sig då den är i behov att ett eluttag för att fungera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *