Oavsett om man vill lägga ner företag eller om man måste lägga ner företag så beror det oftast på att ägaren går i pension och behöver då lägga ner företaget. Detta gör att anställda blir arbetslösa och är vanligt bland mindre företag. För att undvika det här så kan man sälja sitt företag oavsett om det är svårt eftersom att hitta rätt köpare kan vara krångligt så får man som ägare ut mer pengar från företaget och anställda behöver inte arbetslösa.

Att sälja ett företag kan vara krångligt och ibland kan det behövs hjälp från ett förtagsmäklare. Bizbridge hjälper dig att sälja ditt företag och maximera ditt försäljningspris genom att hitta rätt typ av köpare. Bizbridge är en företagsförmedling med företagsmäklare i Stockholm. Dem är experter på att hjälpa med att sälja hotell, företag, aktiebolag men är också allmänt m&a rådgivare.

Sälja företag – tänk på detta

När det gäller ett företag fungerar det lite annorlunda när du säljer. Det finns några viktiga saker att tänka på. När du säljer ett aktiebolag måste du bestämma hur mycket av företaget som ska säljas och ta reda på tillämpliga skatteregler. Det är också viktigt att granska bolagsordningen om det finns vissa bestämmelser som reglerar försäljning av ett aktiebolag. Det är också viktigt att aktieboken för aktiebolaget finns tillgängligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *