Ett företag som satsar på förnödenheter till bilen är XTR24. Deras vision är att erbjuda bra produkter till riktigt bra priser. Dem kör sloganen ”Högsta kvalitet till lägsta pris”. De förnödenheter som är essentiella är bland annat Spolarvätska, motorolja och adblue.

Spolarvätska

Spolarvätskans funktion är att hålla rutan ren från smuts som annars kan påverka förarens seende men också kan det skapar en jobbig reflektion när ljuset speglar sig i smuts. Spolarvätska är mycket effektiv och kan bryta ner de flesta föroreningar som kan förekomma i bilrutorna. Spolarvätskan används tillsammans med vindrutetorkaren och håller fönsterglaset rent. Spolarvätskan innehåller ämnen som förhindrar frost och innehåller en viss mängd etylenglykol. Det finns en behållare för att spola vätska under huven. Fyll i detta fall och häll rengöringslösningen tills du ser fyllighet. Du köper vanligtvis koncentrerat tvättmedel, vilket innebär att det kommer att sträckas för att passa en viss fryspunkt. Om du vill förklara tvättvätskan mer detaljerat bör du inte köpa kondensat utan försöka hitta tvättvätskan som börjar vid fryspunkten.

Motorolja

Motorolja är bland det viktigaste för bilen då oljan bland annat skyddar mot slitage, korrosion, skumning och sotbildning. Olika bilar kräver olika oljor och vilken motorolja som just din bil behöver står i handboken. Nyare bilar använder oftast helsyntetiskt eller delsyntetisk medans mineralolja används i äldre bilar. En bra motorolja förlänger motorns livslängd och den minskade friktionen sänker även bränsleförbrukningen.

Något som är viktigt att tänka på när du byter motorolja är att alltid återvinna den gamla motoroljan eftersom att den innehåller många ämnen som är skadliga för miljön. Försök också att undvika att byta olja när det är iskallt ute då det kan bli svårt att få ut all olja när den är trögflytande. Samma sak gäller när det är för varmt ute, då finns det en stor risk att man bränner sig.

AdBlue

AdBlue är en vätska som används i dieselmotorer för att minska skadliga kväveoxidutsläpp. Dieselbilar har en egen bränsletank avsedd för AdBlue och AdBluens funktion är att det sprutas in i motorns avgassystem som sedan minskar på kväveoxidutsläppet. Eftersom det kommer att finnas strängare regler för kväveoxidutsläpp kommer alla nya dieselmotorer att kräva AdBlue.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *