Energibalansberäkningar är nödvändiga för att uppfylla de nya BBR-kraven, erfarenhet och hög kunskap krävs för att kunna utföra bra energibalansberäkningar. De nya byggnormerna (BBR), och till viss del energideklarationssystemet, innebär också nya och spännande utmaningar för kunder och konsulter. Från och med nu måste byggnaden inte bara uppfylla de gamla kraven i standarden utan också vara energieffektiv! För att uppfylla de nya BBR-kraven är det nödvändigt att beräkna byggnadens energibalans. Prövningen har verkligen gett en eller två konsulter och kunder en ny rynka i pannan och kanske lite grått hår.

Vid beräkning av en byggnads energiförbrukning måste beräkningsprogrammet kunna hantera byggnadens totala energibalans, vare sig det är värmeenergi, BBR-energiförbrukning eller total energiförbrukning som du vill veta. Termen energibalans indikerar att energiflödet som kommer in i och ut ur byggnaden måste balanseras. I en uppvärmd byggnad balanserar byggnadens energi med den energi som levereras under en lång tid, till exempel ett år.

För att hjälpa dig inom detta finns då Energiberäkningar.se, de är certifierade energiexeperter som hjälper dig med verifierade energiberäkningar. Med hjälp inom energiberäkningar men även inom U-värdesberäkning om du behöver det, finns de där för dig! Ett konsultföretag som arbetar med energi-, fukt- och byggteknikfrågor. Deras kunder är både företag och privatpersoner. Med höga kvalitetskrav och ett nära personligt engagemang för vårt arbete är Energiberäkningar.se ett bra företag att välja mellan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *