Läder är ett populärt val för hundkoppel och selar eftersom det är starkt och hållbart. Det ser också snyggt ut och håller länge. Om du funderar på att köpa ett hundkoppel i läder eller en hundsele i läder till din hund finns det några saker du bör tänka på. I den här guiden kommer vi att diskutera de olika typerna av läder, hur du väljer rätt storlek och andra faktorer att tänka på när du gör ditt köp.

Det finns två huvudtyper av läder – full grain och top grain.

Fullkornsläder är av högsta kvalitet eftersom det inte har slipats eller polerats för att avlägsna ojämnheter. Det innebär att det är mer slitstarkt och håller längre. Läder av högsta kornkvalitet är av lägre kvalitet eftersom det har slipats och polerats för att avlägsna ojämnheter. Det är också billigare än fullkornsläder.

Ta hänsyn till hundens vikt och nackstorlek

När du väljer storlek på din hunds koppel eller sele måste du ta hänsyn till hundens vikt och nackstorlek. En liten hund behöver till exempel ett mindre koppel än en stor hund. Du bör också ta hänsyn till bredden på kopplet eller selen. Ett bredare koppel eller sele är bekvämare för din hund att bära och är mindre benägen att gnugga huden.

När du bestämmer dig för vilken typ av koppel eller sele du vill ha finns det några alternativ. Ett halsband är det enklaste alternativet och passar de flesta hundar. En sele går runt hundens bröst och axlar och är ett bra val för hundar som drar i kopplet. En sele som inte drar har ett främre klipp som fästs vid kopplet och hindrar din hund från att dra.

Du hittar ett stort utbud av hundkoppel och hundprodukter på Hundstil.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *