Kort historia kristendomen

Kristendomen är den största religionen i världen och har cirka 2,3 miljarder följare. Kristendomen är baserad på Jesus, som bygger på Nazarets liv och läror som beskrivs i andra delen av Bibeln, Nya testamentet. I kristendomen anses Jesus vara Guds Son.

Kristendomen började i Judeen (nu Israel och Palestina) för ungefär 2000 år sedan. Vid den tiden ockuperades området av romarna och judarna väntade på att Messias skulle komma för att hjälpa dem. Judarna betraktade Messias som en bra ledare som skickades av Gud för att ge judarna fred och lycka. Men Messias är inte en gud utan en människa som en annan. Med hjälp av Gud räddade Messias judar från romerskt förtryck. Vid den tiden predikade Jesus om Guds rike. Ett av hans viktigaste budskap var att fattiga och förtryckta människor också kunde tillhöra detta rike.

Vissa judar tror att han är den Messias som alla har väntat på. Men när Jesus inte ville göra uppror mot romarna blev de flesta besvikna över honom. Jesus arresterades av en lokal brottsbekämpande myndighet i slutet av trettiotalet, dömdes till döden som en rebell och korsfästes (korset vid den här tiden var en vanlig avrättningsmetod i Romarriket vid den tiden).

Arken

För att hjälpa dig påvisa för gäster men även för att hjälpa dig utöva din tro om du är kristen, finns Arken. Med allt från prästskjortor och prästkläder exempelvis, men även konfirmandmaterial, doppresenter, kors och hjälp med vägledning i den kristna tron kan de enkelt hjälpa dig. Arkens historia börjar med en församling av studenter i Lund 1972. Här bestämde sig denna grupp av studenter (mestadels teologer) för att bilda en ekonomisk union centrerad på Kristna rådet och specialiserade sig på teologisk litteratur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *