Naturligt doftande doftpinnar och doftljus av sojavax

Det finns naturliga doftpinnar och doftljus som rör sig bland många spännande dofter. Som exempelvis Barrskog, Mynta & Kanel, Salvia & Viol, Dagsmeja, Midnattssol, Norrsken, Rimfrost, Sommarfägring, Midvinter, Smultronställe och Kåda. Är du ute efter en naturlig doft som passar i många olika lägen då finns det olika doftljus av sojavax och doftpinnar som du kan placera ut i hemmet.

Andra sätt att skapa en naturligt doftande miljö i hemmet

När det gäller naturliga dofter finns det några olika sätt att gå tillväga. Du kan använda eteriska oljor, som är mycket koncentrerade och väldoftande oljor som utvinns ur växter. Eller så kan du använda absoluter, som liknar eteriska oljor men som framställs med hjälp av ett lösningsmedel i stället för ångdestillation.

Ett annat alternativ är att använda doftoljor, som är syntetiska men ofta luktar ganska naturligt. Det enklaste alternativet är ändå att använda doftpinnar eller doftljus.

Fördelarna med doftpinnar och doftljus istället för eteriska oljor

Doftpinnar tillverkas genom att en träbit blötläggs i en doftolja eller parfym. Oljan absorberas av träet och sprider doften med tiden. Detta är ett utmärkt sätt att parfymera ditt hem utan att använda syntetiska ingredienser eller kladdiga oljor. Doftljus är också ett populärt val för naturliga dofter. De fungerar genom att smälta vaxet runt veken, som sedan avdunstar och avger doften. Ju längre du låter ljuset brinna, desto starkare blir doften.

När det gäller naturliga dofter finns det några olika sätt att gå tillväga. Du kan använda eteriska oljor, som är högkoncentrerade och väldoftande oljor som utvinns ur växter. Eller så kan du använda absoluter, som liknar eteriska oljor men som framställs med hjälp av ett lösningsmedel i stället för ångdestillation.

Doftljus är också ett populärt val för naturliga dofter. De fungerar genom att smälta vaxet runt veken, som sedan avdunstar och frigör doften. Ju längre du låter ljuset brinna, desto starkare blir doften i rummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *