När du köper ett hus är det viktigt att förstå vad som ingår i besiktningskontraktet. Vanligtvis omfattar inspektionen inte kontroller av t.ex. el, vatten, avlopp och värmepannor. Kontrollera vad som ingår.

Om det inte finns tid för en inspektion innan du skriver under kontraktet, se till att du lägger till en klausul som godkänner en inspektion i efterhand.

Gör alltid en överlåtelsebesiktning när du köper en fastighet. På så sätt undviker du obehagliga överraskningar senare. En inspektion avslöjar eventuella problem som kan leda till fuktskador och ger dig sinnesro i vetskapen om att allt är i ordning!

Det företag du anlitar för att göra din överföringsinspektion bör vara någon som har erfarenhet av dessa typer av inspektioner och som kan ge korrekta rapporter. En överlåtelsebesiktning kan verkligen inte göras av vem som hellst.

En bonus är om du får med en riskanalys så du får koll på vilka renoveringar och åtgärder som kanske kommer behöva göras i framtiden. 

Om du letar efter ett företag som utför grundliga överlåtelsebesiktningar är Svensk Fastighetsbesiktning AB ett riktigt bra alternativ. De är verksamma i Stockholm och Uppsala men även längre norrut så som Gävle och Sundsvall. Du kan kontakta dem på deras hemsida Svensk Fastighetsbesiktning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *