Under de senaste åren har elpriset i Sverige stigit stadigt. Detta har lett till att fler och fler människor vänder sig till ved och pellets som en alternativ energikälla. Tyvärr har denna rusning efter ved och pellets gjort det allt svårare att få tag på dessa material. Men misströsta inte! Det finns fortfarande sätt för dig att få tag på ved och pellets under denna tid av höga elpriser. Låt oss ta en titt på några tips för att få tag på ved och pellets i Sverige.

Kolla de lokala butikerna först

Det första stället du bör kontrollera är lokala butiker. Många butiker har börjat lagra ved och pellets under denna tid av ökad efterfrågan. Om du bor på landsbygden eller i närheten av ett landsbygdsområde är chansen stor att det finns en butik i närheten som lagerhåller dessa material. Det är värt att ringa i förväg för att se till att de har det du behöver innan du åker dit.

Handla på nätet

Om den lokala butiken inte har det du behöver kan du välja att handla på nätet. Det finns flera webbplatser som ägnar sig åt att sälja trä- och pelletsprodukter i Sverige, till exempel heat.se. Hör erbjuds konkurrenskraftiga priser på ved, så om du vet hur mycket björkved eller pellets du behöver kan detta vara rätt väg att gå för dig.

Gör-det-själv-alternativ

Slutligen, om allt annat misslyckas kan det vara värt att överväga DIY-alternativ för att skaffa ved eller pellets. Det kan handla om att hugga ner träd själv (om det är tillåtet) eller att köpa stockar från andra källor, t.ex. sågverk eller skogsbolag som är verksamma i ditt område. Med lite ansträngning är det möjligt att skaffa egen ved billigt – se bara till att du följer alla relevanta lagar när du gör det!

Det kan vara svårt att hitta ved och pellets när elpriserna är höga – men det är inte omöjligt! Nyckeln är att handla och hålla utkik efter erbjudanden både i butik och på nätet; med lite uthållighet borde det inte vara alltför svårt att hitta det du behöver till ett bra pris. Och slutligen, om allt annat misslyckas så glöm inte bort gör-det-själv-alternativ som att hugga ner träd själv (om det är tillåtet) eller skaffa stockar från andra källor som sågverk eller skogsbolag som är verksamma i ditt område. Med dessa tips i åtanke kommer det förhoppningsvis inte längre att kännas som en uppförsbacke att hitta prisvärda bränslekällor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *