Ett välskött skägg är ett tecken på en självsäker man. Om du är ny i skäggets värld kanske du undrar hur ofta du bör använda skäggolja. Svaret beror på några faktorer, bland annat längden och tjockleken på ditt skägg samt klimatet du bor i. Generellt sett behöver dock de flesta skägg oljas in minst en gång om dagen. Här är en snabbguide som hjälper dig att komma igång.

Hur använder man skäggolja?

Skäggolja tillverkas vanligtvis av en blandning av bäraroljor och eteriska oljor. Bäraroljor används normalt som en bas för eteriska oljor och hjälper till att späda ut viskositeten i slutprodukten. Jojobaolja, sötmandelolja och grapefröolja är alla populära bäraroljor för skäggolja. Eteriska oljor tillsätts för deras doft och kan variera beroende på önskad doft. Några vanliga eteriska oljor som används i skäggolja är cederträ, eukalyptus och pepparmynta.

För att använda börjar du med ett rent och torrt skägg. Lägg några droppar olja i handflatan och gnugga händerna mot varandra. Massera sedan in oljan i huden under skägget med fingertopparna. Använd slutligen en kam eller borste för att fördela oljan jämnt i ansiktshåret.

Hur ofta ska man använda skäggolja?

Hur ofta du använder skäggolja beror på några olika faktorer som längden och tjockleken på ditt ansiktshår samt klimatet du bor i. Om du bor i ett område med hög luftfuktighet behöver du sannolikt använda den oftare än någon som bor i ett torrare klimat. Generellt sett bör de flesta skägg oljas in minst en gång om dagen.

Ett välskött skägg är viktigt för varje man med självrespekt. Och en del av att hålla skägget snyggt är att använda skäggolja regelbundet. Hur ofta du behöver använda den beror på saker som längden och tjockleken på ditt ansiktshår samt klimatet du bor i. Men i allmänhet behöver de flesta skägg oljas minst en gång om dagen. Du hittar ett stort utbud av både skäggolja och skäggvaxRandevu.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *