När behöver du använda bastufolie i ditt bastubygge

Det finns många åsikter om fördelarna med bastufolie, så du kan här utforma dina egna slutsatser, men nedan redovisas några av åsikterna från företaget Bastupunkten.se

  • Det är som en vanlig ångspärr som används i alla nya konstruktioner, men med den skillnaden att den tål värme
  • Det finns de som säger att bastun är det torraste rummet i huset; detta är sant i den mån värmen får all fukt att vandra ut. Men om du kastar ett bad kan du lätt höja luftfuktigheten till 100 % och du har det fuktigaste rummet i huset
  • Föreställ dig att du har åttio grader inne i bastun och minus 20 grader ute, utan bastufolie kommer fukten att vandra in i väggarna och liksom daggpunkten kondensera mitt i isoleringen

Den enda gången du inte behöver bastufolie, enligt Bastupunkten, är när du installerar en bastu i ett badrum som redan har en fuktspärr.

Fördelar med bastubad och vikten av att välja rätt typ av bastustenar

Bastubad är inte bara ett bra sätt att slappna av och stressa av, utan har också många hälsofördelar. När du väljer att bygga en bastu så är det även viktigt att känna till att det finns enorma fördelar med att välja keramiska bastustenar.

Dessa håller en hög kvalitet och skapar en bastumiljö som är mer skonsam för andningsorganen då dessa inte avger lika många ämnen vilket skapar en mildare ångbildning.

Här är några av de viktigaste fördelarna med bastubad:

  • Bastubad kan hjälpa till att förbättra cirkulationen. Värmen från bastun framkallar svettning, vilket hjälper till att rengöra kroppen och förbättra cirkulationen.
  • Bastubad kan bidra till att stärka immunförsvaret. De höga temperaturerna i en bastu kan bidra till att döda bakterier och virus och kan också bidra till att öka produktionen av vita blodkroppar.
  • Bastubad kan bidra till att minska inflammation. Värmen från bastun bidrar till att vidga blodkärlen, vilket kan bidra till att minska inflammation i hela kroppen.
  • Bastubad kan bidra till att förbättra hudens hälsa. Svetten från bastubad hjälper till att rensa bort döda hudceller och gifter, vilket gör att huden ser friskare och strålande ut.
  • Bastubad kan bidra till att minska stressnivåerna. Den avslappnande atmosfären i en bastu, i kombination med värmen och fuktigheten, kan bidra till att sänka stressnivåerna och främja känslor av avslappning och lugn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *