Vad är nootropics? Det är en fråga som ställs allt oftare i takt med att människor blir intresserade av de potentiella fördelarna med dessa ämnen. Nootropics är naturliga ämnen som sägs förbättra kognitiva funktioner, minne, kreativitet och motivation. De används ofta av studenter eller yrkesverksamma som vill prestera sitt bästa. Det finns en hel del diskussioner om huruvida nootropics faktiskt fungerar eller inte, men det finns vissa bevis för att de kan vara fördelaktiga för vissa personer.

Nootropics är ett relativt nytt koncept. Begreppet myntades på 1970-talet av dr Corneliu E. Giurgea, som anses vara nootropikernas fader. Dr Giurgea var intresserad av ämnen som kunde förbättra den kognitiva funktionen och han skapade ordet ”nootropic” för att beskriva dessa ämnen. Nootropics kallas ibland också för ”smarta droger” eller ”kognitiva förstärkare”.

Hos Vitamin Arc hittar du helt naturliga och veganska nootropics. De erbjuder enbart nootropics som håller en hög kvalitet. Exempelvis hittar du kosttillskott gjorda av Lions Mane och Cordyceps i deras sortiment. Alla olika nootropics hjälper dig på olika sätt så sätt dig ner och kolla upp vilket som passar dig bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *