Att äta viltkött är ett utmärkt sätt att stödja både din hälsa och miljön. Vilda djur lever ett bra liv i sina naturliga livsmiljöer, till skillnad från många odlade djur som föds upp i överbefolkade och instängda förhållanden. Det finns många olika typer av viltkött, men älgkött och vildsvin är två av de mest populära alternativen. Låt oss titta på varför dessa köttsorter är så fördelaktiga för din kropp – och för planeten!

  1. Viltkött är näringsrikt. Viltkött som älg och vildsvin innehåller mer järn, zink, B-vitaminer och essentiella fettsyror än kött från uppfödning. Dessa näringsämnen hjälper till att se till att du får i dig byggstenarna för energiproduktion, immunitetsstöd, blodhälsa, hormonbalans och mycket mer.
  2. Viltkött innehåller mindre fett och kalorier. Visst kan du få magra styckningsdelar av odlat kött som kycklingbröst – men det innehåller ändå mer fett än viltkött som älg eller vildsvin. Faktum är att viltkött innehåller mindre fett än till och med kycklingbröst utan skinn eller fiskfilé! Det betyder att du kan njuta av en utsökt proteinkälla utan att få i dig extra kalorier från fett (som snabbt kan bli mycket om du inte är försiktig).
  3. Att äta viltkött är bra för planeten. När det gäller miljömässig hållbarhet är viltkött kung! Fabriksuppfödning tar en enorm mängd resurser i anspråk, bland annat markanvändning, vattenförbrukning, foderproduktion (ofta gjord av GMO-korn), användning av konstgödsel med mera – samtidigt som stora mängder avfallsprodukter produceras, till exempel metangasutsläpp som bidrar till klimatförändringarna. Genom att skaffa ditt protein från frigående djur som har levt ett gott liv i sin naturliga miljö innan de har skördats av jägare eller fångstmän gör du din del för att skydda vår planet!

Viltkött som älg eller vildsvin är ett utmärkt val för alla som vill göra hälsosamma matval som också gynnar miljön. Det erbjuder inte bara gott om näringsrika proteiner med färre kalorier från fett jämfört med kött från uppfödning – det bidrar också till att minska ditt koldioxidavtryck genom att begränsa resursanvändningen i samband med fabriksuppfödning som i hög grad bidrar till klimatförändringarna. Oavsett om du letar efter ett hälsosammare alternativ eller bara vill göra något positivt för vår planet – att välja viltkött är en bra början!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *