I dagens samhälle är det vanligt att arbeta hemifrån, men det kan ibland bli en ensam upplevelse som kan påverka ditt produktivitet och kreativitet. Lösningen på detta problem är att arbeta på ett coworking space. Coworking spaces finns i Göteborg och flera andra städer och är en av de senaste trenderna som har blivit populär bland entreprenörerna och alla som letar efter en bekväm plats att arbeta på. I denna blogg ska jag gå igenom vad ett coworking space är och vad som är fördelarna med det.

Vad är coworking space?

Ett coworking space är en plats där människor kan komma samman och arbeta, men på en annan plats än en kontorsbyggnad. Ofta används dessa platser av människor som arbetar som frilansare, bloggare eller företagsledare som just startat upp eget företag. Dessa arbetsplatser har allt som en normalt kontor har; internet, skrivare och annan teknik, men det har också andra bekvämligheter som en bra arbetsmiljö, andra människor att samarbeta med, och möjlighet att få nya kontakter.

Fördelarna med coworking space:

1) Möjlighet att nätverka

Ett av de främsta fördelarna med coworking space är möjligheten att nätverka med andra professionella. Genom att arbeta i en plats där det finns andra som också arbetar självständigt, finns det möjlighet att träffa likasinnade människor och kanske också potentiella kunder eller partners.

2) Förbättra produktiviteten

Att arbeta hemifrån eller från ett kafé kan ofta vara distraherande och göra det svårt att fokusera på arbete, samtidigt som arbete på ett kontor kan vara tråkigt och begränsande. Coworking spaces är en perfekt balans mellan de två och kan hjälpa dig att förbättra din produktivitet genom att arbeta i en miljö som ger dig möjlighet att fokusera och samtidigt ha kul.

3) Mindre kostsamt

Att arbeta på ett coworking space kan hjälpa dig att spara pengar på hyror och avgifter som ett vanligt kontor skulle kräva. Du betalar för vad du behöver och inget mer. Du kan också spara på utrustning, som möbler eller teknisk utrustning.

4) Öppna arbetsplatser

Coworking spaces ger också möjligheter till öppna arbetsplatser, vilket innebär att du behöver inte ta med dig arbetsplats med dig när du flyttar eller byter jobb. Du kan använda samma coworking space även när du reser eller arbetar på andra platser.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan det konstateras att att arbeta på ett coworking space kan vara en stor fördel för de som arbetar som frilansare eller startar upp ett företag. Du kan nätverka, förbättra produktiviteten och spara pengar samtidigt som du kan njuta av bekvämligheterna som en arbetsplats kan erbjuda. Varför inte prova på en coworking space, även kallat företagshotell, idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *