Bilden visar lite olika tapas och antipasti. Tapas catering i Göteborg är populärt val för både catering och buffé.

Nu kan du uppleva den fantastiska kombinationen av italiensk mat genom att lära dig mer om tapas catering i Göteborg. Italien är känt för sin dekadenta matkultur, rika med antipasti, pasta rätter och ljuvliga desserter.

Men har du någonsin tänkt på att kombinera italienska smaker med den iberiska tapas (antipasti) traditionen? Om du inte har det, så missar du verkligen något fantastiskt.

Dessa två kök, som varit centralt belägna i Europas kulinariska scen under århundraden. Detta kan kombineras på sätt som kommer att förbluffa dina smaklökar och ge en gastronomisk upplevelse av dess like.

Lär dig mer om vad tapas catering Göteborg inom det italienska köket innebär

Tapas och Meze heter i Italien Antipasti och är det smårätter och plockmat som intas före måltiden. Detta har blivit alltmer populärt i västvärlden, särskilt i de senaste åren, och utbudet av härliga maträtter fortsätter att växa. Men hur passar italienska smaker in i detta scenario?

Du kan prova klassiker som Bruschetta, där skivat bröd täcks med tomater, basilika och olivolja. Det finns också ett brett utbud av charkuterier. Speciellt Parma skinka och italienska salamis som passar utmärkt till röda viner eller en Aperol Spritz.

En av de mest delikata italienska rätterna som passar utmärkt i en tapas-miljö är Arancini. Bakade risbollar fyllda med ostar, kryddor, skinka eller vegetariska alternativ. Dessa blivit populära i Italien och går numera också att hitta i spanska tapas barer. Den smakrika parmesan ostcrusten gör denna maträtt till en verklig godbit.

Pasta som Antipasti

Att ha pasta som en tapas-rätt kanske låter konstigt. Men det finns några tillbehör som kan kombineras med det italienska kärnråvaran för att skapa tapas liknande rätter. Till exempel kan du göra mini portioner av klassiska pasta rätter som Spaghetti Carbonara, Fettuccine Alfredo eller en Pesto Pasta, serverade i små spannmålskålar eller skedar.

Italiensk tapas handlar inte bara om att kombinera enskilda rätter. Utan det är också en upplevelse av att njuta av livet med vänner och god dryck. Man kan beställa upp en skiva kallskuret och ett glas vin, eller en Aperol Spritz med foccacia. Fira med familj och vänner och ställ cykeln till sidan, när du tar in de mättande smakerna från Italien i en avslappnad och social miljö.

Välkända smaker i det italienska köket

Den italienska köket är känt för sin rika smaker och traditionella recept. Medan spanska tapas traditionen erbjuder maträtter i en social och avslappnad miljö. Genom att kombinera de båda får du en gastronomisk upplevelse som är unik.

Med hjälp av Italiensk tapas kan du njuta av små delikatesser som gör att du vill äta mer och mer. Så nästa gång du är på en italiensk eller spanska restaurang. Var inte rädd för att be om några mindre matportioner med en bred variation av smaker. Du kommer förbluffas över det fantastiska resultatet.

Lär dig gärna mer om möjligheter inom catering, buffe och alla spännande rätter inom det italienska köket hos exempelvis Donatellos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *