Om du är den stolta ägaren av en Citroën eller Peugeot vet du att dessa bilar är något alldeles extra. Båda märkena har en rik historia och är kända för sin kvalitet och innovation. Men även den bästa bilen behöver service från tid till annan. Så hur ofta bör din Citroen eller Peugeot servas? Här kommer vi att diskutera de rekommenderade serviceintervallen för båda märkena och hjälpa dig att hålla din bil igång som ny!

Som en allmän regel rekommenderas service för Citroën och Peugeot att du får din bil servad var 20 000:e kilometer eller var 12:e månad, beroende på vad som inträffar först. Det finns dock några undantag från denna regel. Om du till exempel kör din bil under extrema förhållanden (t.ex. i terräng eller i mycket varmt väder) kan du behöva bilservice i kalmar oftare. Se din ägarmanual för specifika serviceanvisningar.

Om du följer det rekommenderade serviceprogrammet för din Citroën eller Peugeot kan du vara säker på att din bil fortsätter att köras smidigt och effektivt i många år framöver!

Vad händer om jag inte gör en bilservice?

Om du inte följer det rekommenderade serviceprogrammet för din Citroën eller Peugeot kan du få problem med bilens prestanda, bränsleekonomi och utsläpp. Att inte låta serva bilen regelbundet kan dessutom leda till kostsamma reparationer i framtiden. Så det är definitivt värt att hålla sig till schemat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *