Om du har små barn vet du att det är viktigt att barnsäkra ditt hem. Att barnsäkra hemmet innebär i princip att man gör det säkert för barn genom att sätta upp galler och grindar för trappor samt olika typer av barnlås för lådor och dörrar. Varje år skadas mer än 35 000 barn i Sverige i sina egna hem så allvarligt att de måste söka akut sjukvård. De flesta av dessa olyckor kan undvikas genom att barnsäkra hemmet.

  1. Sätt upp galler och grindar för trappor. Detta kommer att förhindra att ditt barn faller ner för trapporna.
  2. Installera olika typer av barnlås för lådor och dörrar. Detta förhindrar att ditt barn tar sig in i saker som det inte borde ta sig in i.
  3. Förvara farliga föremål utom räckhåll. Detta inkluderar saker som rengöringsmedel, tändstickor och knivar.
  4. Var försiktig med sladdar och eluttag. Se till att sladdarna inte hänger där ditt barn kan nå dem och täck eluttagen med uttagskåpor.
  5. Sätt upp grindar på toppen och botten av trapporna. Detta hindrar ditt barn från att gå upp eller ner för trapporna utan att du vet om det.
  6. Håll alltid ett öga på ditt barn när det leker nära vatten (t.ex. pooler, badkar osv.). Vatten kan vara mycket farligt för barn om de inte övervakas ordentligt.
  7. Lär dina barn om faran med främlingar. Detta är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att hålla dina barn säkra. Se till att de vet att de aldrig ska gå någonstans med en främling, även om främlingen säger sig känna dig eller deras föräldrar.

Barnsäkerhet är mycket viktigt om man har små barn. Genom att vidta några enkla försiktighetsåtgärder kan du undvika många olyckor och skador som kan inträffa i hemmet. Vi hoppas att dessa tips var till hjälp för att ge dig några idéer om hur du kan barnsäkra ditt hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *