N2o eller lustgas som det också kallas har använts under många år i ett flertal olika användningsområden. Exempelvis använder man lustgas inom sjukvården för att snabbt kunna ge någon lugnande och smärtstillande. Detta används mycket vid förlossningar då det är enkelt att dosera och använda direkt vid nöd. Några andra som använder sig av dessa patroner är kockar och bagare. Men inte som lugnande då såklart utan i gräddsifoner. En gräddsifon gör att du snabbt kan få fram vispad grädde som du sedan med munstycket enkelt placerar precis där du den ska vara.

Det finns faktiskt ännu ett användningsområde som där lustgas används idag, vilket är inom fest kulturen. Det började i England där man länge sålt ballonger med lustgas i utanför nattklubbar. Dessa säljs då till folk som gillar att festa och vill känna en annan känsla än alkohol på ett helt lagligt sätt. Man använder ballongerna genom att andas in lustgasen som är i ballongen vilket ger ett rus. Nu har detta kommit hit till Sverige och har sålts vid klubbar i bland annat Göteborg.

Lustgas och sifoner hittar du i mängder hos lust-gas.se. De har lustgas i flera olika storlekar och olika sorters sifoner och crackers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *