USA är ett mäktigt land med mycket inflytande runtom i världen. Uppdelat i olika stater med lite varierande lagar så är USA ett land som faller många i intresset. Inte bara har USA vackra landskap utan även vackra städer, som exempelvis New York där man kan hitta Central Park eller många andra fina byggnader.

Det finns mycket intressant historia bakom USA, som exempelvis den Amerikanska flaggans huvudmönster upprättades under självständighetskriget men har ändrats 26 gånger sedan dess. Anledningen till flaggbytet är att varje ny stat i USA har lagt till en ny stjärna.

I slutet av 1920-talet gick USA in i en period med allvarlig ekonomisk lågkonjunktur, ”den stora depressionen”. I oktober 1929, när aktiekurserna sjönk, bröt panik ut på New Yorks börs. Många företag stängdes och arbetslösheten steg. Under presidentvalet 1932 kastades den nuvarande republikanen Herbert Hoover ut av demokraten Franklin D. Roosevelt, som lade grunden för den moderna välfärdsstaten genom ”New Deal of the Economic Stimulus Plan”. Roosevelts plan ledde till ekonomiskt välstånd, vilket förstärktes av den militära omorganisationen som började med utbrottet av andra världskriget 1939.

USA-shoppen

Är du då en av personerna som är intresserad av USA så finns företag som USA-shoppen där för att ge dig möjlighet till ha ha olika tillbehör för att kunna representera USA. Tillbehör som finns att hitta här kan vara allt från exempelvis Amerikanska flaggan, kläder med Amerikanska flaggan eller kanske en USA pläd. USA-shoppen har ett stort urval med olika tillbehör för dig för att du ska kunna representera USA. USA-shoppen har års av erfarenhet med fokus på kvalité och kundnöjdhet. Ta en titt hos de för att se om du hittar nåt som intresserar dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *