Att slå läger och ge sig ut på ett utomhusäventyr är en av de mest givande upplevelser man kan få. Men innan du börjar packa dina väskor finns det några saker att tänka på. Från rätt utrustning till viktiga säkerhetstips – här är en guide som hjälper nybörjare inom friluftsliv att planera för sin första campingtur.

Känn till din campingplats

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du planerar din campingresa är själva campingplatsen. Är det en anvisad campingplats eller planerar du att göra det på tu man hand? Finns det några regler eller bestämmelser som måste följas? Vilken typ av bekvämligheter finns det på campingen? Se till att du gör dina efterforskningar i förväg så att du vet exakt vilken typ av miljö du kommer att möta ute i naturen.

Välj din utrustning klokt

Innan du ger dig ut på din resa ska du se till att du har all nödvändig utrustning med dig. Detta inkluderar saker som tält, sovsäck, ficklampa, ved, mat, fällkniven, vattenflaskor och andra nödvändiga saker. Det kan också omfatta saker som multiverktyg, rep och presenning – saker som kan bidra till att göra livet utomhus mycket bekvämare och roligare. Tänk också på vilken årstid det är; om det kommer att bli kallt ute så ta med dig massor av filtar och varma kläder!

Säkerheten först I grund och botten handlar camping om att ha roligt och njuta av naturen, men säkerheten bör alltid vara din främsta prioritet. Se till att du är bekant med grundläggande överlevnadsfärdigheter som att tända eld eller hitta skydd vid behov. Vet hur du upptäcker farliga djur eller växter och undersök hur du kan skydda dig mot dem (t.ex. insektsspray). Ta med dig ett första hjälpen-kit om någon skulle skadas och berätta alltid för någon var du kommer att vara så att de vet var de kan hitta dig om det behövs! Slutligen, var alltid medveten om din omgivning; var alltid uppmärksam och gå aldrig iväg ensam utan att meddela någon vart du är på väg!

Men vart hittar du då den perfekta utrustningen? Jo det gör du hos Renbergsgården. Hos Renbergsgården hittar du allt från fritidsbyxor barn till tält med kamin vilket gör dem till det självklara valet om du behöver ny camping utrustning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *